• Ellen Toledo

Drukte bij Pietenpakhuis

HEEMSTEDE Het was zaterdag 25 november vanaf 11.00 uur al behoorlijk druk in het Pietenpakhuis op de Binnenweg. Veel ouders zijn vroeg gekomen omdat zij van voorgaande jaren weten dat het Pietenpakhuis heel populair is en er 's middags vaak lange rijen staan met kinderen die Sinterklaas willen begroeten. Bij de ingang van het Pietenpakhuis worden de kinderen vrolijk ontvangen door de Pieten, die gul pepernoten uitdelen en met de kinderen op de foto gaan.

Af en toe komt de regen met bakken uit de hemel, maar binnen in het Pietenpakhuis is het warm en droog en zit Sinterklaas op zijn troon om alle kinderen te ontvangen, die geduldig wachten tot zij aan de beurt zijn om de Sint een handje te geven. De allerkleinsten zijn een beetje verlegen en soms een beetje bang, maar Sinterklaas stelt ze snel op hun gemak. Terwijl de Sint hele gesprekken voert met de kinderen, zijn de papa's en mama's druk in de weer om foto's of een selfie te maken met Sinterklaas en de Pieten. Ondertussen vermaken de kinderen zich prima en wordt er druk gekleurd, geknipt en geknutseld aan de tafels en klinken er gezellige Sinterklaasliedjes uit de speakers. Als Sinterklaas zich even terugtrekt om de tekeningen te bekijken die de kinderen voor hem gemaakt hebben, worden de kinderen verrast door een paar goocheltrucs van de goochelpieten. De kinderen snappen er helemaal niks van als een zwart doekje als wit doekje uit de trommel komt en andersom. En tot grote hilariteit komen een wit en een zwart doekje ineens als een gespikkeld doekje uit de trommel. Henk Harmes, bestuurslid WCH: ,,Het was weer een groot succes, de hele dag door was er een grote opkomst".

De Sint en zijn Pieten komen dit jaar het Pietenpakhuis maar liefst twee keer bezoeken. Op zaterdag 2 december tussen 11.00 en 16.00 uur komen ze nog een keer naar Heemstede, aan de Binnenweg 88 (naast Nelson schoenen).