• Joris op locatie. - We gaan er een prachtig feest van maken. -

    Trudy Witteman

Eats & Beats komt naar Heemstede

HEEMSTEDE Een laagdrempelig smulfeest met rollende keukens en gezellige achtergrondmuziek. Dat is food-event Eats & Beats. Het evenement wordt vrijdag 10 en zaterdag 11 mei gehouden op het vernieuwde Wilhelminaplein. Voor Heemstede een primeur.

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat het over een maand swingen op het nieuw ingerichte Wilhelminaplein. Het enthousiasme op sociale media is groot en ook de gemeente is blij met dit initiatief. Er komt weer wat leven in de brouwerij.

Initiatiefnemer is Vijfhuizenaar Joris van der Kleij (25), die in zijn woonplaats veel ervaring heeft opgedaan met soortgelijke evenementen. In 2015 scoorde hij zijn eerste grote hit: Vijfhuizen Culinair met heerlijke proeverijtjes van de plaatselijke restaurants. Jaarlijks kreeg het feestje een vervolg en straks in juni is het eerste lustrum een feit. De hele maand juli vorig jaar kon Vijfhuizen uitpuffen op het door Joris bedachte en ingerichte dorpsstrand, waarna in het najaar de eerste en direct succesvolle Eats & Beats volgde. Die schat aan ervaring neemt de jonge bedenker die altijd zijn gevoel volgt, mee naar Heemstede. Voor hem gaat een droom in vervulling. ,,Drie jaar geleden heb ik geprobeerd Heemstede Culinair op te zetten. Lokale horeca-ondernemers durfden het echter niet aan, waardoor Culinair helaas niet van de grond kwam. Maar het goede gevoel over Heemstede bleef en nu hoop ik met Eats & Beats het dorp blij te kunnen maken. Ik kijk er echt naar uit."

Op Eats & Beats, laagdrempelig, gezellig en uiterst betaalbaar, wordt een zevental rollende keukens verwacht met daardoor een grote diversiteit aan eten en drinken. Chefs on Wheels, de hutpoffer, de frietbakfiets zijn er en ook de vintage barbecuebar, een wijnbar en Knusz Koffie ontbreken niet. De kids worden uiteraard niet vergeten. Er zijn poffertjes en frietjes en er komt voor hen een leuk speelhoekje. Voor de beats draait dj Davinci gezellige achtergrondmuziek en ook een saxofoniste en een muzikaal duo zijn van de partij.

Eats & Beats is op vrijdag 10 mei geopend van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag 11 mei van 15.00 tot 23.00 uur. Op Facebook is meer informatie te vinden.