• Wij hebben een wens binnen gekregen van familie van een 73 jarige man , wonende in Bloemendaal aan de Schr. v.d. Kolkweg 24 2061 KE . Zijn naam is Frits Zuurendonk, geb. 13 04 1944 Deze heer is helemaal formule 1 en race gek. De Heer heeft een zeer snel groeiende kwaadaardige hersentumor .Zijn levensverwachting is op dit moment ongeveer 3 maanden. Zijn kinderen en familie willen hem graag nog een ultieme wens laten beleven en kwamen zo bij onze stichting terecht .
    De bedoeling is dat wij met hem gaan rijden op het Circuit Zandvoort.
    Hij wordt bij zijn huisadres opgehaald en met een Ferrari 430 spider naar het Circuit gereden alwaar hij als passagier dan een paar ronden gaat rijden (30 min .max) Hij wordt naar het circuit begeleid door 23 pers.

    Michel van Bergen

,,Een Ferrari gromt lekker"

ZANDVOORT ,,Het was een totale verrassing en ik heb genoten. Wat heet ik ben nu nog aan het bijkomen". De 73-jarige Frits Zuurendonk zag zaterdag 29 juli zijn wens in vervulling gaan. Racen in een Ferrari op Circuit Zandvoort. De Bloemendaler, die terminaal ziek is, kreeg deze middag aangeboden door Wensstichting oppepper4all.nl.

,,Mijn vader is gek van autosport en Formule 1 in het bijzonder. Toen wij hoorden dat de levensverwachting van mijn vader niet lang meer zou zijn, wilden wij als familie dat zijn laatste wens uitgevoerd zou worden. Gelukkig kon de Stichting de wens in vervulling laten gaan,'' vertelt zoon Nico.

Met de hele familie hoorde Frits al van verre de Ferrari aankomen. ,,Dat geluid, een Ferrari gromt zo lekker,'' vertelt Frits na afloop. De rode Ferrari 430 Spider stond op de oprit klaar. Toen Frits de auto in stapte zwaaide de hele familie hem uit. Omdat de auto wat laag is en Bloemendaal toch wel wat drempels heeft, ging de snelheidsmeter niet harder dan 30. Dat werd later op het circuit wel goedgemaakt. Op de baan mocht hij maar liefst twaalf rondjes als bijrijder meerijden. ,,Het was fantastisch. Dat gevoel als je diep in je stoel wordt geduwd. We tikten de 200 aan, het was geweldig.''

Als kind was Frits al dol op Formule 1. ,,Ik ging met mijn vader mee in de jaren '60 naar de Formule 1 races op Zandvoort. De tiener ,,ik was toen een jaartje of 16'' keek zijn ogen uit en wilde niets liever dan zelf in een sportwagen racen. ,,Alleen is het er nooit van gekomen,'' antwoord Frits. ,,Maar dat het nu nog is gebeurd voelt heerlijk. Ik ben er nog van aan het bijkomen.''

Met zijn 73 jaar is autosport altijd als een rode draad door zijn leven gelopen. Na vele jaren ziet hij dan eindelijk zijn wens in vervulling gaan. ,,Gelukkig was ik niet misselijk geworden want daarna gingen we met de hele familie uiteten bij Restaurant de Uitkijk. De dag werd hiermee leuk afgesloten. ,,Het was zo gaaf om mijn vader zo te zien genieten. Ik glunder er helemaal van,'' aldus zoon Nico.