Eg Poster uit fractie OPZ gezet

ZANDVOORT Raadslid en enig bestuurslid van de Ouderen Partij Zandvoort (OPZ) Eg Poster is donderdag 2 november uit de raadsfractie van OPZ gezet. Een meerderheid van de fractie heeft dat besluit genomen. Van de vijf raadszetels zijn er nu nog twee over. Eerder verlieten Han Cohen en Freek Veldwisch al de fractie. Cohen verliet OPZ nadat de partij het vertrouwen in hem als wethouder had opgezegd. Veldwisch had vorig jaar na een van de watertorendebatten verder geen vertrouwen meer in zijn partij.

Volgens Poster ligt de oorzaak van zijn verwijdering in het feit dat hij voor het bestemmingsplan Nieuw Noord heeft gestemd. Volgens fractievoorzitter Joop Berendsen is dat niet waar. ,,We leven niet in Noord-Korea. Iedereen in onze partij is vrij zijn eigen mening te hebben en te stemmen op wat hij wil. De oorzaak van de verwijdering is een interne partijaangelegenheid. Iedereen die de raadsvergaderingen al langere tijd heeft gevolgd, kan weten waarom dit gebeurd is". Poster geeft zijn raadszetel niet op en wordt onafhankelijk raadslid.

Met de OPZ als partij gaat het niet heel best. ,,OPZ is eigenlijk ter ziele. We vinden geen nieuwe leden meer," zegt Poster. ,,Wel probeert Bob de Vries de partij weer op de been te krijgen, maar hij heeft zich eigenlijk onmogelijk gemaakt met al zijn acties. Hij doet nog wel de financiën omdat hij die onder zijn beheer had. Berendsen heeft zich als voorzitter teruggetrokken, zodat alleen ik nog vicevoorzitter ben. Verder zijn er geen bestuursleden meer".

Berendsen wil wel doorgaan in de politiek. Hij maakt zijn fractievoorzitterschap van OPZ nog af voor deze raadsperiode. ,,Maar ik moet natuurlijk wel een partij hebben", verklaart hij tenslotte.