• Archief

EK Zandsculpturen voor achtste keer in Zandvoort

ZANDVOORT Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen gaat maandag 8 juli van start in Zandvoort aan Zee. De 'beach for Amsterdam' is voor het achtste achtervolgende jaar gastheer van het EK, dat jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land trekt. Van 8 tot en met 14 juli transformeren zes zandkunstenaars uit diverse Europese landen ieder een eigen berg zand tot een schitterend sculptuur.

Iedere 'carver' beeldt met zijn sculptuur zijn interpretatie van 75 jaar vrijheid uit, het centrale thema van dit kampioenschap. Op 14 juli roept een professionele jury de nieuwe Europees kampioen uit. De zes vrijheidsmonumenten van zand zijn hierna nog tot half oktober te bewonderen. Dit jaar wordt het Zandsculpturen festival voor het eerst uitgebreid met meer kunst in de openbare ruimte.

Op Boulevard de Favauge kunnen bezoekers een prachtige buitenexpositie van de Zandvoortse fotograaf Edwin Keur bekijken. De expositie bestaat uit een serie foto's over de verschillende grondrechtelijke vrijheden, beelden van de diversiteit en de samenleving van Zandvoort. De expositie is te bezoeken tussen 14 juli en 5 september.

Het EK is kosteloos te bezoeken.