• Sint heeft zijn paard ingeruild voor een moderner exemplaar.

    Dirk Teeuwen

Burgemeester Nienhuis ontvangt Sint bij Raadhuis

HEEMSTEDE Sinterklaas komt zaterdag 16 november omstreeks 11.30 uur met de boot aan in Heemstede bij de Herfstlaan (bij het molentje). Vanaf 10.45 uur kan iedereen vast in de stemming komen met de Kidz dj. Ook de glutenvrij-piet is weer van de partij, herkenbaar aan groen/witte kleding.

Omstreeks 12.30 uur wandelen Sint en de Pieten onder begeleiding van Harmonie St. Michaël via de Vrijheidsdreef naar het raadhuis. Hier ontvangt burgemeester Astrid Nienhuis de Sint rond 12.45 uur. Daarna gaat Sint handjes schudden op het voorplein en is er een dansdemonstratie van Dans & Balletstudio Jolein. De festiviteiten duren ongeveer tot 13.15 uur.

De Sint kan een dag later het dak op. Het klinkt niet heel vriendelijk, maar heeft in Heemstede een heel andere betekenis. 'Sint op het dak' is namelijk al vele tientallen jaren een bekend evenement in de Jan van Goyenstraat, niet alleen in Heemstede maar ook in de wijde omgeving. Zondag 17 november lopen de hele dag zwarte pieten in de winkelstraat om snoep uit te delen aan de kinderen. Om ongeveer half vijf komt een bus met de Pietenband de straat in rijden en dan begint het feest pas goed. Er wordt druk geoefend met zingen, want na enige tijd verschijnt de Goedheiligman op het dak van Spring Heemstede. Maar ook als de Sint en zijn Pieten al vertrokken zijn blijft het nog lang druk. Meer informatie over dit evenement is te vinden in de Jan van Goyenspecial die deze week bij de Heemsteedse Courant zit. Over het Pietenpakhuis, dat zaterdag 23 november in het centrum staat, volgt volgende week meer informatie.