• Joris van der Kleij is klaar voor de tweede editie van 'Eats & Beats'

    Ellen Toledo

Eats & Beats nog toffer dan eerste editie

HEEMSTEDE Na het grote succes van de eerste editie, kon het niet uitblijven. Het kleinschalig en laagdrempelig foodtruckfestival 'Eats & Beats' krijgt vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus een vervolg op het Wilhelminaplein in Heemstede.

Ellen Toledo

Joris van der Kleij (25) begon met organiseren van evenementen in zijn woonplaats Vijfhuizen, waar hij inmiddels voor de vijfde keer Vijfhuizen Culinair neerzette. Gezien het succes van Vijfhuizen Culinair kwam hij op het idee ook een Heemstede Culinair te organiseren. Helaas kreeg hij de lokale horeca- ondernemers niet mee. Omdat Joris toch mogelijkheden zag voor een evenement in Heemstede, ontstond het idee van Eats & Beats met foodtrucks (rollende keukens), zodat hij niet afhankelijk hoefde te zijn van horeca-ondernemers. Hij testte het concept uit in Vijfhuizen, waar het meteen enorm aansloeg. Dit was voor Joris een bevestiging dat het ook in Heemstede zou moeten lukken. En dat bleek gezien het succes van de eerste editie van Eats & Beats van afgelopen mei. Van der Kleij: "Het evenement werd enthousiast ontvangen en omarmd door de Heemstedenaren en mensen uit de directe omgeving. En de tweede editie gaan we nog toffer maken dan de eerste".

Vrijdag 30 augustus vanaf 17.00 uur gaat Eats & Beats van start met optredens van Louise Akkermans en haar gitarist. DJ Davinci sluit de avond af met funky/disco/house. Zaterdag is er tussen 15.00 en 20.00 uur een optreden van Marc Randall. DJ Dennis van Rhee sluit de avond af en laat jong en oud swingen op dance classics. Voor de 'Eats' zijn er naast de foodtrucks van de vorige keer, ook een aantal nieuwe foodtrucks, zoals een Italiaanse Hut en een cocktailbar. Voor de kinderen komt er een eigen strook/hoekje waar ze lekker kunnen spelen. In verband met de veiligheid wordt de Achterweg afgesloten voor verkeer. Joris heeft weer onwijs veel zin in 'Eats & Beats'. "Een mooie uitspraak van de vorige keer was: Het lijkt wel een gezellige buitenkroeg". Last but not least heeft hij nog een primeur voor Heemstede. Een klein tipje van de sluier, hij is bezig met een 'Dorpsstrand Heemstede'.