• Eigen Foto

Eerste World Cleanup Day in Heemstede

HEEMSTEDE Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Deze dag staat in het teken van zwerfafval. Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, uiteindelijk komt het in de natuur terecht. Daar breekt het af tot kleine stukjes en komt het in ons water en eten terecht. Dieren raken verstrikt in zwerfafval of eten het op. Of zwerfafval breekt helemaal niet af en blijft voor eeuwig liggen! Kortom: Mens, dier en planeet hebben er last van. Voorkomen is beter dan genezen, maar zaterdag 21 september is het moment om samen aan de slag te gaan met zwerfafval dat er al ligt.

Initiator Wim Donkerlo organiseert de Clean Up Day in Heemstede. Hij legt uit hoe zijn plaatsgenoten aan de actie deel kunnen nemen. "Aanmelden kan via www.worldcleanupday.nl. Om 11.00 uur vindt de start plaats voor bij het gemeentehuis. Hier worden grijpers, handschoenen en zakken door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld. Mensen kunnen een plattegrond krijgen, maar men kan natuurlijk ook gewoon in eigen wijk gaan lopen, samen met de buren bijvoorbeeld. Net zo gezellig".

Donkerlo hoopt dat er veel plaatsgenoten langskomen om te helpen met het schoonmaken van hun woonplaats. "Doe ook mee en maak met ons werk van een schoon, duurzaam en gezellig Heemstede. Deelname is gratis, materialen worden door de gemeente Heemstede ter beschikking gesteld en we zetten de deelnemers graag in het zonnetje".

Aanmelden kan via www.worldcleanupday.nl. Kom zaterdag 21 september om 11.00 uur naar het gemeentehuis Heemstede (Raadhuisplein 1).