• Edwin de Vries uit Overveen komt als eerste over de finish op de Run2Day 5 km

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Edwin de Vries (midden) met Menno Schouten (2e) en Tom Vreeburg (3e) op de 5km.

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Jubilerende Heemstede Loop weer groot succes

HEEMSTEDE Afgelopen zondag was een jubileum editie voor het Heemsteedse hardloopfeest, dat voor het tiende jaar werd georganiseerd door SportSupport. De Heemstede Loop kent drie afstanden en voerde zo'n 2.300 lopers vanaf de start- en finishlocatie van parkeerterrein Nieuw Groenendaal door wandelbos Groenendaal, de Vrijheidsdreef en een aantal wijken van Heemstede.

Traditiegetrouw wordt elk jaar de scholenbokaal uitgereikt aan de sportiefste school van Heemstede. De bokaal werd gewonnen door basisschool De Evenaar en werd uitgereikt door burgemeester Astrid Nienhuis. "Ze hadden maar net aan gewonnen", vertelt Michael Cane van SportSupport. "Het scheelde maar 2 procent, het was retespannend". Na het startschot van burgemeester Astrid Nienhuis ging de Les Petits FamilyRun van start met een kleine ronde van 1,5 km door Heemstede.

Om elf uur werd het startschot gegeven voor de Run2Day 5 km gevolgd door de Run2Day 10 km om twaalf uur. Langs de route werden de lopers enthousiast aangemoedigd door toeschouwers, familie en vrienden. DJ Flyon zorgde voor vrolijke beats op de Vrijheidsdreef en het Klijn Örkest verwelkomde de lopers met muzikale klanken op het Wilhelminaplein. Edwin de Vries uit Overveen kwam als eerste over de finish op de Run2Day 5 km. Edwin: "Het is de eerste keer dat ik mee doe. Mijn finishtijd was 15:47. Dat is voor mij geen record maar voor het parcours wel, het is een parcoursrecord. Ik vond het een hele leuke wedstrijd, ik denk dat ik er volgend jaar weer bij ben". Alle deelnemers ontvingen in de finishstraat een sportdrankje of water en een welverdiende medaille.

Ellen Toledo