• Eerst het ijskoude water in en dan poseren voor de vele fotografen.

    Archief

Met een frisse duik het nieuwe jaar in

REGIO Veel mensen draaien zich op Nieuwjaarsdag liever nog een keertje extra om, maar er is ook een grote groep mensen die het nieuwe jaar met een frisse duik in zee beginnen tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Over het algemeen een vrij fris gebeuren, waar veelal echte diehards aan meedoen. In de Haarlemse regio kan op vier plaatsen aan een nieuwjaarsduik worden meegedaan: Aan de Veerplas en op het strand van Zandvoort en Bloemendaal. In Zandvoort is er dit jaar naast de reguliere Nieuwjaarsduik ook een nudistenduik.

De Nieuwjaarsduik op het Zandvoortse strand vindt dit jaar voor de 61e keer plaats. Om 14.00 uur rennen de deelnemers weer massaal de zee in. Dit jaar vanaf een nieuwe locatie, Beachclub No10 (Boulevard de Favauge 10). De inschrijvingen starten om 11.00 uur. Voorafgaand aan de duik is er onder begeleiding van leuke muziek een warming-up en om 14.00 uur gaat iedereen een duik nemen in zee. Na afloop kunnen de duikers een kopje erwtensoep halen. Aanmelden voor deze duik kan via www.nieuwjaarsduikzandvoortregistratie.nl.

Maar dit is niet de enige duik in Zandvoort. Om 13.00 uur is er een duik voor nudisten. Deze vindt plaats op het strand, vanaf de plek waar in de zomer de strandtent van Adam en Eva staat, ongeveer 500 meter vanaf de laatste strand opgang van de zuid boulevard. De deelnemers gaan geheel naakt de zee in. Er is geen tent of catering aanwezig, dus deelnemers dienen alles zelf mee te nemen. Iedereen die wil is welkom om de duik eens op een andere manier te beleven.

Van der Pigge organiseerde vorig jaar al vanuit Haarlem een nieuwjaarsduik in de zee, maar vond dat toch wat te massaal. Daarom wordt dit jaar in samenwerking met het Veerkwartier voor het eerst een Nieuwjaarsduik in de Veerplas gehouden.En voor iedereen die twijfelt: er is ook een sauna om op te warmen na de frisse duik.De duik wordt om 14.00 uur genomen in de Veerplas. Vanaf 12.00 uur is de warming-up. Alleen mensen die zich hebben opgegeven, kunnen meedoen. Aanmelden kan via vanderpigge.nl. Deelname kost 17,50 euro, inclusief onder andere warme choco, toegang tot de sauna en een goedgevulde goodiebag. Bij Het Veerkwartier is erwtensoep en meer lekkers.

In Bloemendaal wordt de Nieuwjaarsduik traditiegetrouw georganiseerd door de Reddingsbrigade. Ook dit jaar is dat weer het geval. De duik vindt om 14.00 uur plaats en aanmelden kan via www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl. De echte diehards kunnen hier ook meedoen aan de Loop-duik-loop, die ieder jaar door enkele tientallen sportievelingen wordt afgewerkt. Eerst zeven kilometer hardlopen, dan op het strand van Bloemedaal het water in en dan weer vijf kilometer hardlopen om weer warm te worden. Er wordt om 12.45 uur verzameld bij de Tetterode sporthal in Overveen voor dit evenement. Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel. Voor meer informatie: loopduikloop.nl.