• Anita van Duin (Zorgbalans) spreekt een welkomstwoord uit

    Ellen Toledo
  • Tuin Heemstroom feestelijk in gebruik genomen

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Feestelijke opening tuin Heemstroom

HEEMSTEDE Bij ontmoetingscentrum Heemstroom aan de Molenwerfslaan werd dinsdag 10 juli de geheel vernieuwde tuin geopend. De medewerkers van Zorgbalans en Wij Heemstede maakten er een feestelijke gebeurtenis van. De zon die de laatste weken onophoudelijk scheen, liet het helaas vandaag afweten maar dat mocht de pret niet drukken.

Ellen Toledo

Anita van Duin (Zorgbalans ) sprak een welkomstwoord uit: ''we zitten al anderhalf jaar smachtend naar de buitenruimte te kijken, die totaal verwaarloosd was maar waar wij heel graag een terras wilden om in de zomer lekker buiten te zitten en buiten zijn. We hebben jullie uitgenodigd, met name ook de buren, omdat jullie de afgelopen weken best wat last hadden van de herrrie van de werkzaamheden, vooral toen Jordy (Beliën tuinaanleg en onderhoud) tegels aan het zagen was. We willen jullie daarom uitnodigen om alles te komen bekijken want we zijn ervan overtuigd dat een goede buur beter is dan een verre vriend". Het levende bewijs hiervan is buurman Nico Baan, die voor de ingang van het ontmoetingscentrum een fantastische parkeerplaats voor de taxibus heeft gecreëerd; "we willen de buren wat beter leren kennen en misschien in de toekomst wat dingen samen doen, in de tuin of hier binnen. De tuin is heel mooi geworden dankzij Jordy voor al het werk wat hij samen met André (tuinbouwbedrijf Beliën) heeft verricht en onze vrienden van de Stichting Kennemerpark die dit mogelijk hebben gemaakt".

Vervolgens begeeft iedereen zich naar buiten om de tuin te bekijken en worden er enthousiast plantjes geplant in de bloembakken. Ook wordt de regenton bewonderd, die gemaakt is van een heus wijnvat. Er was een leuke activiteit bedacht waar letterlijk iedereen "zijn steentje aan kon bijdragen". Onder begeleiding van Gaby Godijk van de knutselhoek van tante Snoes, werd gezamenlijk een mozaiekwerk gemaakt om in de tuin op te hangen. Een blijvende herinnering aan deze gezellige dag. En binnen werd nog een feestje gevierd met een drankje en cake met slagroom!