• Archief

Fitheidstest voor 60-plussers in Heemstede en Zandvoort

HEEMSTEDE/ZANDVOORT Al meer dan 10 jaar organiseert Sportservice Heemstede-Zandvoort samen met de gemeenten Heemstede en Zandvoort fitheidstesten voor 60-plussers. In Zandvoort keert de test na enkele jaren afwezigheid nu terug. Zondag 3 maart is de Korver Sporthal omgetoverd tot testlocatie. Een dag eerder, op zaterdag 2 maart is de test in Heemstede, in sporthal Sportplaza Groenendaal. Inwoners van beide gemeenten zijn welkom om op basis van hun beschikbaarheid op één van beide dagen deel te nemen.

Al meer dan 2.500 deelnemers hebben de afgelopen jaren aan de fitheidstest deelgenomen. In maart worden in totaal weer zo'n 350 deelnemers verwacht op de testlocaties. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 60 tot 75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 60-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Na afloop van de test krijgen de deelnemers een beweegadvies van één van de aanwezige adviseurs.

Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij één van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthallen worden georganiseerd, van wandelen tot walking football (wandelvoetbal), dans en fitness. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders.

Team Sportservice is nog op zoek naar enkele testleiders, die tegen een vergoeding van 35 euro per dag willen assisteren bij het begeleiden van de testonderdelen. Aanmelden kan bij hhabers@teamsportservice.nl.

Inschrijven voor de test kan tot en met 24 februari via jouw.teamsportservice.nl/heemstede-zandvoort/