• publiek bewondert de boomschijfkunstwerken

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Geen bloemen, maar een bomenfeest

VOGELENZANG Elk jaar wordt er in april door de Stichting Vogelvrij op het dorpsplein aan de Deken Zondaglaan in Vogelenzang een Mozaïek- en Proeverijweekend georganiseerd. Vanwege de late vorst dit jaar waren er niet voldoende bloemen beschikbaar en kon het bloemmozaïeken helaas niet door gaan, maar er werd zondag 15 april wel een dorpsfeest gevierd.

Ellen Toledo

Vanaf 14.00 uur waren er allerlei activiteiten georganiseerd die met hout te maken hadden, zoals een wedstrijd boomstamzagen, spijkerslaan, huttenbouwen, houtstapelen, bloemkransen maken en een grote wensboom waar wensen in opgehangen konden worden. Ook was er die dag een tentoonstelling en een prijsuitreiking van boomschijfkunst. Deze boomschijven, afkomstig van de voormalige bomen aan de Vogelenzangseweg waren vanaf 4 april verkrijgbaar bij Coop Hulsbosch en kregen Vogelenzangers cadeau in de week voorafgaand aan het feest met de bedoeling deze te beschilderen, te beplakken, te bekleden, te beschrijven of op een andere manier te bewerken tot een mooi kunstwerk. Alle boomschijfkunstwerken werden zondag ingeleverd op het (winkel)plein voor de tentoonstelling en de jurering. Ondanks de afgelasting van het bloemmozaïeken was er een enorm grote opkomst en werden er vele creatieve boomschijfkunstwerken ingeleverd. Om 16.30 uur volgde de prijsuitreiking waarna er door de locale horeca nog een heerlijke proeverij met live muziek werd georganiseerd. Cora van Haaster (Stichting Vogelvrij) vertelt: ,,Toen het bloemmozaïeken niet door kon gaan, hebben we gezocht naar een alternatief om de Vogelenzangers toch creatief bezig te laten zijn. Omdat het kappen van de bomen aan de Vogelenzangseweg momenteel heel actueel is, kregen we het idee om hier iets mee te doen en van de nood een deugd te maken. We hebben 160 boomschijven laten maken en er was een run op de boomschijven".

Door het grote succes van twee evenementen in 2012, te weten de mozaïekenroute in het voorjaar en de dorpsbarbecue in het najaar, worden deze twee dorpsfeesten elk jaar georganiseerd door een groep Vogelenzangers (Stichting Vogelvrij).