• Archief

Genieten van winterpret op ijsbaan

BENNEBROEK Veel mensen denken bij de feestdagen aan sneeuw en ijs, maar helaas komt een witte Kerst in Nederland niet heel vaak voor. Om in de kerstvakantie toch een beetje winters vertier te hebben, besloot Bennebroek Winter Wonderland om enkele weken terug om een crowdfundingsactie op te zetten om een ijsbaan in Bennebroek neer te kunnen zetten. En dat is gelukt. vrijdag 14 december verricht burgemeester Roest om 12.00 uur de officiële opening op de Geitenwei.

Er was een behoorlijk bedrag nodig voor drie weken winterpret in het dorp, maar liefst 66.000 euro. Volgens Annemarie Dijkstra van Bennebroek Winter Wonderland is dit bedrag nog niet helemaal gehaald, donaties zijn dus nog welkom, maar is wel het minimum behaald om de donaties uitgekeerd te krijgen. ,,Samen met de subsidie van gemeente Bloemendaal en sponsoren hebben we in ieder geval ons 'streefbedrag' gehaald om door te kunnen gaan met dit leuke project. De opening wordt echt een happening, want naast burgemeester Roest is ook Gerard Kemkers aanwezig. Het wordt een sfeervolle opening met Ruby van Urk die liedjes komt zingen".

Na de opening kan drie weken lang genoten worden van 200 m2 schaatsplezier op de Geitenwei, het veld naast het Linnaeushof. De openingstijden van de baan zijn te vinden op bennebroekwinterwonderland.nl. Om echt in de sfeer van de feestdagen te komen, zijn er ook diverse activiteiten rondom de ijsbaan georganiseerd. zo is er zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt en vrijdag 21 december is er van 20.00 tot 23.30 uur een apres skifeest. Zaterdag 22 december kunnen kinderen zich van 20.00 tot 23.00 uur uitleven op het ijs tijdens de kinderdisco. De entree voor de ijsbaan bedraagt 6 euro. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.