• De Evenaar

Gruwelijk enge kinderliedjes op Evenaar

HEEMSTEDE Basisschool De Evenaar opende de Kinderboekenweek vorige week op bijzondere wijze. Het evenement dat van 4 tot en met 15 oktober plaats vindt, werd met een concert met enge liedjes gestart.

Het was even schrikken voor alle meesters en juffen van De Evenaar. De voordeur werd woensdag 4 oktober zoals gebruikelijk geopend om 8.15, alleen kwamen er dit keer geen kinderen de school binnen, maar heksen, tovenaars vampiers en nog meer griezelige creaturen. Dit hoorde bij de opening van de Kinderboekenweek, want het thema is dit jaar 'Gruwelijk Eng' en dat is natuurlijk een leuk thema om wat mee te doen.

Vanaf 9.00 namen de kinderen plaats in de centrale hal van de school voor de officiële opening. Om het extra feestelijk te maken, gebeurde dit op muzikale wijze. In de weken voorafgaand aan de opening had de muziekdocent van De Evenaar, meester Gunnar, in alle groepen een aantal gruwelijk enge liedjes ingestudeerd. Zo begonnen de allerkleinsten van de school, de groepen 1 en 2 met het lied 'Zeven Heksen', de groepen 3 en 4 zongen het lied 'Minimonsters' en onder luid gejuich lieten de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 het lied 'Monsterkids' horen. Alle kinderen zongen om het hardst mee met 'Monster in mijn kast'.

Tussen deze liedjes door werden er gedichten voorgedragen door leerlingen uit groep 8. Heel spannend allemaal en het klonk nog zeer professioneel ook, mede dankzij de muzikale begeleiding van de band van meester Gunnar, bestaande uit gitarist Jeen Rabs en bassist Mark Zandveld, aangevuld met twee leerlingen uit groep 8, Emma met dwarsfluit en Boris op basgitaar.

Wat De Evenaar betreft is de Kinderboekenweek goed begonnen en worden er nog zeer veel leuke activiteiten in dit kader gedaan.