• Eigen Foto

Harlem Jive zet optreden neer met klassiekers

ZANDVOORT In de protestantse kerk (Poststraat 1) vindt iedere maand een optreden plaats in de serie Kerkplein Concerten. Zondag 18 februari wordt er opgetreden door vocalgroup Harlem Jive, onder leiding van dirigent Marianne Hopman. Het concert gaat om 15.00 uur van start en de entree bedraagt 5 euro. De deuren van de kerk zijn een half uur van tevoren geopend.

Harlem Jive is een vocal group, die momenteel bestaat uit twaalf ambitieuze en enthousiaste zangeressen en zangers. De groep wil verder groeien naar twintig leden, waarvan liefst vijf mannen. De vocal group zingt jazzy, swingende en funky nummers, vaak a capella. Zowel echte klassiekers als onbekende pareltjes uit de fifties. Het repertoire bestaat momenteel uit dertig nummers. Daarnaast is er ook een kerstrepertoire. Er zijn geen geen vaste stemgroepen. Per nummer wordt gekeken op welke manier ieders ambitie en voorkeur kan passen in de meest optimale klankkleur.

Harlem Jive heeft een eigen vocal school. De leden krijgen vocale coaching en zangles in kleine groepen, voorafgaand aan de repetities. De repetities vinden plaats op de maandagavonden tussen 20.00 en 22.00 in Het Seinwezen, vlakbij het NS-station in Haarlem. Uiteraard is er veel aandacht voor zang, maar ook setting, choreografie, kleding en stijl krijgen veel aandacht.

Het programma dat Harlem Jive deze middag ten gehore brengt is vrij divers. Zo staan er hedendaagse nummers als Umbrella (Rihanna) en Royals (Lorde) op het repertoire, maar ook klassiekers als Gershwin (George Gershwin), Hallelujah (Leonard Cohen) en Boogie Woogie Bugle Boy (Bette Midler) gezongen. De nummers worden zowel door solisten als het volledige koor gezongen.

Meer informatie over het optreden is te vinden op www.classicconcerts.nl. Ook kan contact opgenomen worden met Toos Bergen via 06-51853814.