• Ellen Toledo

Heemstede Loop succesvol met 2500 deelnemers

HEEMSTEDE De achtste editie van de Heemstede Loop die zondag 29 oktober aan de Sportparklaan werd gehouden, was net als voorgaande jaren weer een groot succes. Er hadden zich 2.500 deelnemers ingeschreven, waarvan 700 voor de 10 km, 800 voor de 5 km en er deden 1.000 kinderen mee.

Rond 09.30 uur verwelkomt Alex Nelissen van SportSupport de aanwezigen vanaf de start/finishlocatie van parkeerterrein Nieuw Groenendaal. Traditiegetrouw wordt elk jaar de scholenbokaal uitgereikt aan de sportiefste school van Heemstede. Bert de Vos, projectleider evenementen van de gemeente Heemstede, verrichte namens de gemeente de prijsuitreiking. De Vos gaat binnenkort met pensioen en deze editie van de Heemstede Loop is voor hem de laatste waar hij als projectleider bij betrokken is.

Namens SportSupport bedankt Alex hem voor alle energie die hij de afgelopen jaren in de Heemstede Loop heeft gestoken en overhandigt hem onder groot applaus van de aanwezigen een groot boeket bloemen. Bert de Vos spreekt een dankwoord uit naar de docenten van de scholen, die het elk jaar weer mogelijk maken om de leerlingen aan de Heemstede Loop te laten deelnemen. Om iedereen niet langer in spanning te houden, maakt hij bekend wie de sportiefste school van Heemstede is geworden. De bokaal wordt gewonnen door basisschool De Evenaar, de school die procentueel gezien, met de meeste aantal deelnemende leerlingen heeft ingeschreven. Hierna krijgen de kinderen een warming up onder leiding van juf Lisa, ter voorbereiding op de Les Petits FamilyRun van 1,5 km die om 10.00 uur van start gaat.

De Heemstede Loop kent drie afstanden en voert de lopers van de start/finishlocatie (parkeerterrein van Nieuw Groenendaal) door het Groenendaalse bos en diverse wijken van Heemstede. Eerst start de Les Petits FamilyRun van 1,5 km, die een kleine ronde door Heemstede loopt en voor het eerst dit jaar in twee groepen is gesplitst. De 5 en 10 km lopen beiden hetzelfde parcours (de 10 km loopt twee ronden).

De FamilyRun wordt bij de jongens gewonnen door Maxim Mantel (groep 1 t/m 4) en Timo Oud (groep 5 t/m 8). Bij de meisjes wordt de FamilyRun gewonnen door Lisa Sillem (groep 1 t/m 4) en Fransesca Schenker (groep 5 t/m 8). De 5 km heren wordt gewonnen door Coen Brantjes en Lucas Nieuweboer zet de 10 km op zijn naam. Bij de dames is Lydia van Dijk winnares op de 5 km en Josien Scheepens wint de 10 km. Alle deelnemers ontvangen bij de finish een medaille ter herinnering aan de sportieve prestatie die zij hebben geleverd.