• Eigen Foto

HeemSteeds Gezwam ontvangt cheque van 750 euro

HEEMSTEDE Vertegenwoordigers van 127 organisaties uit dertien gemeentes kregen donderdag 13 december een cheque overhandigd vanuit het Meerlandenfonds door hun eigen wethouder. Heemsteedse wethouder Annelies van der Have was aanwezig om de grootste cheque van de dag te overhandigen aan 'HeemSteeds Gezwam', een circulair business idee van lokale coöperatie HeemSteeds Duurzamer Ondernemen.

Namens HeemSteeds Duurzamer was voorzitter Hugo Holscher aanwezig: ,,HeemSteeds Gezwam springt in op oproepen vanuit de maatschappij, zoals het verminderen van afval, het slimmer of beter hergebruiken van grondstoffen en zelfvoorzienend zijn als gemeente. De business case voor het hergebruiken van koffieprut, afkomstig van o.a. horeca en scholen als grondstof voor compost waarop (oester)zwammen worden gekweekt, bestaat al. Denk aan Rotterzwam uit Rotterdam of Containing Mushrooms uit Hoofddorp. Onder de kapstok van HeemSteeds Duurzamer willen we dit idee verder gaan uitwerken voor Heemstede. De gift vanuit het Meerlandenfonds geeft ons een geweldige boost".

Namens de Heemsteedse ondernemers was Peter Houssart aanwezig, eigenaar van Kaldi Koffie aan de Binnenweg. ,,Als ondernemer met veel kennis over alles dat met koffie te maken heeft denk ik als ambassadeur graag mee. Ook omdat duurzaam ondernemen volgens mij niet alleen goed klinkt, het levert ook gave, nieuwe producten en daarmee zakelijke kansen op. Zoals HeemSteeds Gezwam", aldus Houssart.

HeemSteeds Duurzamer heeft een cheque van 750 euro ontvangen, plus een brainstormsessie met Meerlanden. Het Meerlandenfonds heeft een recordaantal van 343 aanvragen gekregen. Er is gekeken naar hoe verenigingen en goede doelen zich bezighouden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen. Andere toekenningen vanuit het fonds voor Heemstede waren gemengd koor Encore, PowerAnimals, KBO, HBC Gymnastics, Stichting Bijenvrienden, Zonnebloem en G-tennisvereniging Smash. HeemSteeds Duurzamer presenteert dit project tijdens de nieuwjaarsborrel op 25 januari bij De Heerlijkheid, die samen met de Heemsteedse Onderneemsters wordt gevierd.