• Ellen Toledo

Heenstroom viert feest

HEEMSTEDE In activiteitencentrum de Molenwerf van WIJ Heemstede aan de Molenwerfslaan werd vrijdag 10 november twee uur feest gevierd. Afgelopen zomer is de grote ruimte in het activiteitencentrum helemaal opnieuw ingericht. Tijdens deze feestmiddag werd de nieuwe ruimte officieel in gebruik genomen.

De bezoekers van het ontmoetingscentrum, hun mantelzorgers en buurtbewoners vermaken zich prima tijdens de druk bezochtte feestmiddag. Het muzikale duo Carmen zorgt voor een vrolijke noot, waarbij al snel de beentjes van de vloer gaan. Iedereen geniet zichtbaar van de liedjes die zij zich herinneren van vroeger. Tussendoor worden er heerlijke hapjes en drankjes rondgedeeld en wordt er hartelijk gelachen om de leuke, komische act's die het duo Carmen voor de bezoekers opvoert.

De groep van ontmoetingscentrum Heemstroom is een dagopvang voor senioren met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. In het informele en gezellige centrum kan iedereen zijn of haar verhaal kwijt en hoeven zij niet steeds uit te leggen wat er met ze aan de hand is. Hier ontmoeten zij andere mensen die net als zij geheugenproblemen of een vorm van dementie hebben. Samen met andere bezoekers en buurtbewoners worden leuke activiteiten ondernomen, activiteiten die de bezoekers graag doen, zoals koken, bewegen, schilderen of samen lunchen. Vooral de combinatie van bezoekers met buurtbewoners wordt erg gestimuleerd. Aan de professionele medewerkers kunnen specifieke vragen gesteld worden en zorgen, tips en gezelligheid kunnen met andere bezoekers worden gedeeld.

Bij Heenstroom worden regelmatig informatiebijeenkomsten gehouden over een thema gerelateerd aan dementie.