• NH Nieuws

Hertenfluisteraar vreest ongelukken: 'voer dieren niet, blijf op afstand'

ZANDVOORT Nu de zon schijnt, trekken drommen toeristen weer richting Zandvoort. En wat is nu leuker dan een selfie maken met de herten die zich bijna dagelijks in het kustdorp laten zien? Hertenfluisteraar Willem van der Sloot houdt zijn hart vast, want hij heeft het de afgelopen weken al een paar keer bijna mis zien gaan, vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws.

Ook ten tijde van de opnames liggen er vier herten bij een voetbalveldje te genieten van de zon. "He mannen", begroet Willem de vier van de 27 vaste dorpsbewoners. "Herten moet je niet voeren. Ze weten hun eigen voedsel wel te vinden. Mensen denken vaak dat ze honger hebben of willen een selfie maken met de dieren, maar dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen."

De hertenfluisteraar wil inwoners, maar zeker ook toeristen, waarschuwen om de dieren niet te voeren en afstand de bewaren. "De herten kunnen schrikken en de weg op rennen, dat is levensgevaarlijk. Dus blijf op afstand, een foto of filmpje maken mag, rij voorzichtig en houd je honden vast."

Bovenstaande rapportage is gemaakt door NH Nieuws, mediapartner van de Heemsteedse Courant.