• De werkgroep KikaRow heeft een geweldig bedrag binnengehaald

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis arriveert per sloep bij het clubhuis

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • ''The Vin - arriveert bij het clubhuis

  Ellen Toledo
 • Aankomst van - The Vin - bij het clubhuis

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Het Spaarne haalt 16.334 euro op voor KiKaRoW

HEEMSTEDE Zaterdag 13 juli sloot Koninklijke Roei-en Zeilvereniging 'Het Spaarne' de activiteiten voor het goede doel KikaRow af. Het project KiKaRoW Rondje NL werd gevaren door zo'n zestig roeiverenigingen van 13 april tot en met 14 juli met als doel geld in te zamelen voor het onderzoeksproject 'LATER'.

Ellen Toledo

Met Spaarne roeiboten en sloepen van Spaarne leden, werd 'The Vin' (een zeeroeiboot) opgewacht bij de grote sluis in Spaarndam. Daarna werd er gezamenlijk terug geroeid naar het clubgebouw aan het Marisplein. Na een welkomstwoord van Roel Eijsberg (bestuurslid KR & ZV 'Het Spaarne') aan de aanwezigen, waaronder burgemeester Astrid Nienhuis, gaf Steven Olthof (voorzitter) een toespraak.

Olthof complimenteerde de KikaRow mensen en Albert Vuil, de initiator/organisator, met het geweldige project. "Een prachtig initiatief Albert. Je hebt ons je motivatie en de droeve aanleiding verteld. The Vin heet zo vanwege het overlijden van jouw kleinkind als gevolg van kanker. Bij Het Spaarne hebben we het KikaRow-initiatief vanaf de start omarmd. Er is een werkgroep geformeerd om een jaarprogramma met activiteiten te maken. Hoewel niet alles even goed lukte, waren er voldoende creatieve ideeën voor succesvolle activiteiten, met een mooie opbrengst als gevolg". Olthof bedankt alle Spaarneleden die meegedaan hebben met de KikaRow activiteiten en hebben gedoneerd. "Wat een inspanning hebben jullie met alle vrijwilligers geleverd om het Rondje Nederland tot een succes te maken".

Onder luid applaus maakt Olthof de opbrengst van de KikaRow-activiteiten bekend. Een geweldig resultaat van 16.334 euro voor de financiering van de LATER-studie door wetenschappers van het prinses Maxima Centrum in Utrecht. Een studie naar de late effecten van jongeren die genezen zijn verklaard van kinderkanker, maar op latere leeftijd geconfronteerd worden met vervelende effecten. Ter afsluiting was er een feestelijke lunch. Rond half een vertrok 'The Vin' richting Amsterdam.