• Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland, overhandigt een cadeau aan Jannechien Peek en burgemeester Nienhuis.

  Ellen Toledo
 • Felicitaties namens omliggende reddingsbrigades

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Astrid Nienhuis en dolfijn Herbie openen de expositie

  Ellen Toledo
 • Namens omliggende reddingsbrigades wordt een kadocheque van 100 euro overhandigd

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Heemsteedse Reddingsbrigade viert 100-jarig jubileum met expositie

HEEMSTEDE Onder belangstelling van leden, oud-leden en overige geïnteresseerden werd woensdag 4 september in de burgerzaal van het raadhuis, de expositie 100 jaar Heemsteedse Reddingsbrigade geopend.

Ellen Toledo

Jannechien Peek, voorzitter Heemsteedse Reddingsbrigade: "Vandaag bestaan we exact 100 jaar. Hoe mooi is het dat we vandaag de terugblik op 100 jaar Heemsteedse Reddingsbrigade gaan openen. En hoe mooi is het dat je 100 jaar Heemsteedse Reddingsbrigade met een oud rekwisiet mag openen, want deze haak hangt gewoon boven in de nok van ons mooie clubhuis". Burgemeester en beschermvrouwe Astrid Nienhuis steekt vervolgens samen met mascotte Herbie met een zwemhaak een gat in een vel papier en de expositie is geopend.

Peek: "Als je bedenkt dat we een brigade zijn van 250 leden, waarvan zeker honderd mensen er actief aan bijdragen om deze club draaiende te houden, blijf ik dat bijzonder vinden. De jubileumcommissie heeft veel werk gestoken in de regievoering van ons jubileumjaar. Vandaag wil ik speciaal Laura Baas en Evert Dirksen benoemen, die een ongelofelijk resultaat hebben neergezet met deze tentoonstelling". Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland: "Ik ben blij dat jullie bestaan als Heemsteedse Reddingsbrigade. Jullie stimuleren kinderen en volwassenen om te blijven zwemmen. Met tal van activiteiten leren jullie ze vaardigheden om mensen te redden uit het water. Maar bovenal hebben jullie plezier met elkaar". Als teken van waardering overhandigt hij een cadeau aan de burgemeester en Jannechien.

Namens een woordvoerder van de omliggende reddingsbrigades wordt een cadeaucheque van 100 euro overhandigd. Nienhuis: "Ik ben trots op betrokken inwoners, vrijwilligers die dit soort activiteiten ontplooien. Dit is eigenlijk geen vrijwilligerswerk meer, de passie waarmee jullie het doen, het plichtsbesef. Ik vind het heel mooi om te zien hoe jullie daarmee omgaan". De tentoonstelling is de gehele maand september te bezoeken in het raadhuis.