• Eigen Foto

Hoe gaat de 'participatie-fiat' heten?

HEEMSTEDE De gemeente Heemstede heeft een bijzonder nieuw hulpmiddel om participatie in Heemstede een extra stimulans te geven: een originele Fiat 500 uit 1967. De auto is geschilderd in schoolbordverf en kan dus beschreven worden met krijt. De 'participatie-fiat' werd zaterdag 16 juni bij het 'Opgeruimd! Festival' voor het eerst ingezet. Iedereen kon er zijn of haar ideeën op kwijt om plastic- en zwerfafval te verminderen. De auto moet alleen nog wel een naam krijgen.

De tijd dat de overheid bepaalt wat de gemeenschap nodig heeft, is al enige tijd voorbij. Al direct bij haar komst naar Heemstede heeft burgemeester Astrid Nienhuis alle inwoners uitgenodigd om met initiatieven en ideeën te komen. Ook het nieuwe college van B&W dat op 31 mei is geïnstalleerd heeft participatie hoog op de agenda gezet en zoekt actief samenspraak met inwoners.

De Fiat is daarbij een ludiek hulpmiddel. Maar de auto moet nog wel een naam krijgen. Ook daarbij roept de gemeente de hulp van inwoners in. Hoe moet de 'participatie-fiat', die als een rondrijdend ideeënbusje dienst kan doen, gaan heten? Het kan een persoonsnaam of een andere naam zijn. Geef suggesties door! Dat kan via communicatie@heemstede.nl of via de sociale media van de gemeente (www.facebook.com/gemeenteheemstede en www.twitter.com/heemstede). De leukste inzending verdient eeuwige roem en natuurlijk een ritje met de burgemeester in de Fiat.