• Kinderen leven zich sportief uit op het strand tijdens de Koningsspelen

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Dans- en balletstudio Jolein

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn en burgemeester Astrid Nienhuis

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Rianne Koldenhof van SportSupport verwelkomt de scholen

  Ellen Toledo

Honderden kids sporten op Bloemendaalse strand bij Koningsspelen

BLOEMENDAAL Het was afgelopen vrijdag een kleurig en vrolijk gezicht op het Bloemendaalse strand, waar ruim 1.700 kinderen van vijftien basisscholen uit Heemstede, Bloemendaal (e.o) en Zandvoort zich uitleefden met sport en spel tijdens de jaarlijkse Koningsspelen.

Ellen Toledo

De sportdag werd georganiseerd door SportSupport in samenwerking met de gemeenten Heemstede en Bloemendaal en studenten van InHolland, Kennemerlyceum, Haemstede Barger en verschillende sportverenigingen. Rond 9.00 uur verzamelden de scholen zich bij strandpaviljoen 'San Blas'. Nadat alle scholen verwelkomt zijn door Rianne Koldenhof van SportSupport, geven burgemeester Astrid Nienhuis (Heemstede) en wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn (Bloemendaal) het startschot van de Koningsspelen. Om de spieren op te warmen op deze frisse ochtend, wordt eerst samen met balletstudio Jolein op het Koningslied van 2019, 'De Pasapas' gedanst en gezongen. Daarna verspreiden de kinderen zich over het strand waar zij verschillende clinics kunnen doen zoals handbal, voetbal, rugby, softbal, frisbee en beachtennis.

(de tekst gaat verder onder de video)
 

Er was medewerking verleend door zes strandtenten voor het vrijgeven van een stuk strand, zodat de scholen alle ruimte hadden om lekker te sporten. ,,We doen dit voor Heemstede voor de tweede keer en voor Bloemendaal voor de vijfde keer", vertelt Tim Joon van SportSupport. ,,We gebruiken ongeveer een kilometer van het strand verdeeld in zes vakken van 150 meter wat we gebruiken om te sporten. De reddingsbrigade staat ons de hele dag terzijde en we hebben driehonderd vrijwilligers, zes verenigingen en zes strandtenten die ons ondersteunen. Het is iets kouder dan we gehoopt hadden, maar er is een zonnetje en geen harde wind, dus dat is prima".

Het doel van de Algemene Koningsspelen is onder andere kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en te laten zien hoe leuk het is om te bewegen. En voor verenigingen een manier om hun sport te promoten. Jaarlijks doen er meer dan 1,2 miljoen kinderen van ruim 6.000 scholen mee aan de Koningsspelen.