• Eigen Foto

IJsbaan Bennebroek ernstig gedupeerd

BENNEBROEK Wat zaterdag 29 december in eerste instantie een technisch mankement leek te zijn, bleek uit nader onderzoek opzet. Iemand heeft doelbewust de hekken van de ijsbaan op de Geitenwei geforceerd en de pomp uitgezet en hiermee aanzienlijke schade aangericht.

Door de ijsmeester werd in de ochtend opgemerkt dat er steeds meer water op de baan kwam en het bleek dat de pomp en koelmachine een storing aangaven. Vanaf 12.30 uur is iedereen van het ijs gehaald en heeft de organisatie kinderen en ouders de hele dag en avond moeten teleurstellen omdat zij geconfronteerd werden met een gesloten ijsbaan.

Rogier Dijkstra van Stichting Bennebroek Winter Wonderland laat weten: ,,De storingsdienst werd direct gebeld omdat wij het zelf niet konden repareren. Aan het eind van de middag is de apparatuur gerepareerd en kon de ijsbaan weer langzaam aanvriezen. De schaatsbaan en de horeca hebben een geschatte omzetverlies van ongeveer 2.500 euro. Het is ontzettend zuur voor een organisatie die dit evenement op vrijwillige basis organiseert. De reacties zijn de afgelopen weken hartverwarmend en iedereen hoopt dat het evenement volgend jaar kan terugkeren. Door verschillende tegenslagen, die begonnen met een extra aggregaat en nu met deze trieste gebeurtenis, is het nog uiterst onzeker of de begroting nog gehaald gaat worden".

Om te proberen de verloren omzet terug te 'verdienen' mag iedereen vrijdagavond 4 januari 2019 vanaf 19:00 – 22:00 uur tegen een gereduceerd tarief van € 4 per persoon (inclusief schaatshuur) vrij schaatsen.

Wilt u een (extra) donatie doen om Stichting Bennebroek Winter Wonderland een hart onder de riem te steken? Dat kan op bankrekeningnummer: NL18 RABO 0331 0839 14 t.n.v. Stichting Bennebroek Winter Wonderland.