• Politie.nl

Inbreker steelt laptop en creditcards in Heemstede

HEEMSTEDE De politie is op zoek naar een man die begin maart heeft ingebroken in een woning aan de Leidsevaartweg in Heemstede. De dader maakte onder meer een laptop, creditcards, schoenen en een toegangspasje buit. 

Op woensdag 6 maart werd tussen 11.30 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Leidsevaartweg in Heemstede. De dader ging er onder meer vandoor met een laptop, creditcards, schoenen en toegangspasjes. Daarnaast nam de inbreker tassen mee uit de woning (een rugtas en een sporttas). Meer dan vermoedelijk om hierin de gestolen spullen uit de woning mee te krijgen.

TANKSTATION Rond 13.09 uur is een man op beelden te zien als hij langs een tankstation aan de Leidsevaartweg fietst. Hierop is te zien dat de man met de twee tassen in de richting van de Bekslaan in Vogelenzang fietst. De tassen die de man bij zich heeft (voorop een rugtas en achterop een sporttas) zijn identiek aan de tassen die zijn gestolen uit de woning. Zeer waarschijnlijk is deze fietsende man de persoon die heeft ingebroken in de woning.

De verdachte is een blanke man met kort, lichtblond haar en een normaal postuur. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en droeg een lichtkleurige jas, een donkerkleurige broek en donkere schoenen. Daarbij reed hij op een opvallende zwarte fiets met een apart model stuur waarvan de handvatten naar boven staan. De fiets heeft een rechthoekige koplamp laag op het frame net boven het spatbord, een frame met een brede stang onder het zadel en donkere banden. 

TIPFORMULIER Wie deze man herkent of meer kan vertellen over deze man of de inbraak, kan zich melden via het online tipformulier, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.