• Ellen Toledo

Ineke Cabri neemt afscheid

HEEMSTEDE Het was vrijdag 29 december een dag met gemengde gevoelens voor Ineke Cabri. Na meer dan 30 jaar als paraveterinair (dierenartsassistente) werkzaam geweest te zijn bij Dierenkliniek Aerdenhout, was dit haar laatste werkdag.

Rond vier uur kwam het hele team bij elkaar om Cabri te bedanken voor haar jarenlange inzet. ,,Ineke was een topper, niets was haar te gek", vertelt collega Jolande Hoogland. Als voorbeeld noemt zij de keer dat Cabri met een wilde kat bezig was, terwijl ze de telefoon aannam. Tijdens het gesprek was de kat met vier poten op haar hoofd gesprongen en bleef daar het hele gesprek zitten. Ook de keer dat zij midden in de nacht met spoed naar een hond met een maagtorsie moest, zullen ze nooit vergeten. Cabri is zichtbaar ontroerd door de warme belangstelling, boeketten en kaarten die zij heeft ontvangen. En door de vele bedankjes die zij de hele dag via de telefoon van klanten krijgt. ,,Ik zal het heel erg missen, sommige klanten ken ik al vanaf de dag dat ze met een puppy of kitten hier kwamen, tot het moment dat ze afscheid van hun hond of kat moesten nemen, dan voel je het verdriet van het baasje".

Cabri vertelt wel een boek te kunnen schrijven over alles wat ze in de praktijk heeft meegemaakt. Want niet alleen met de dieren, maar ook met de baasjes heeft ze in de loop der jaren een hechte band opgebouwd. ,,Maar ik vind het na ruim 30 jaar ook wel mooi geweest". Met de vrije tijd die ze nu gaat krijgen, zal de dierenartsassistente meer kunnen genieten van Saar, haar acht maanden oude Golden Retriever, waar ze jachttrainingen mee doet. En ook zal ze meer tijd krijgen om te tuinieren en te werken in haar moestuin.

Ineke Cabri is in maart 1987 begonnen bij dierenarts Fisscher van Dierenkliniek Aerdenhout. In november 2006 nam dierenarts Birgit Verdouw de praktijk over en in juni 2013 is het team versterkt met dierenarts Stephanie Verschuren. De praktijk is gevestigd aan de Zandvoortselaan, vlakbij station Heemstede-Aerdenhout.

voor meer informatie: www.dierenkliniek-aerdenhout.nl.