• Archief

Inzameling van kleding voor goede doel

VOGELENZANG In Vogelenzang wordt zaterdag 13 oktober een kledinginzameling gehouden voor Sam's Kledingactie Voor Mensen in Nood. Textiel en kleding kunnen tussen 10.00 en 12.30 uur ingeleverd worden op het kerkplein bij de kerk O.L. Vrouw ten Hemelopneming.

Sam's kledingactie heeft voor het komend najaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengsten van de verzamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2018 naar een bijzonder project in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dit is een straatarm land midden in Afrika met bijna 5 miljoen inwoners. Het land wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en het is ontwricht door aanhoudend geweld. Bijna een miljoen mensen is hun huis ontvlucht en leeft als vluchteling. Bijna de helft van de bevolking heeft structureel te weinig voedsel, tweederde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. Onder deze zware omstandigheden schiet het onderwijs tekort.

Vanaf het moment dat men oude textiel of schoenen in gesloten zakken inlevert, volgt het een hele route. Uiteindelijk is alles op een of andere manier bruikbaar.