• Irene Moors leest voor uit ,,Een huis voor Harry - .

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Els Boon (r) van WIJ Heemstede, projectleider VoorleesExpress

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis en Irene Moors tussen de kinderen

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis (r) overhandigt het cadeau

  Ellen Toledo
 • Roxane van Acker (directeur Bibliotheek) en Annette Aukema (directeur Wij Heemstede) onthullen het cadeau

  Ellen Toledo

Irene Moors opent VoorleesExpress

HEEMSTEDE Tijdens de Nationale Voorleesdagen die van 23 januari tot en met 2 februari plaatsvinden, werd afgelopen vrijdag in Plein1 de feestelijke aftrap gegeven van de VoorleesExpress. De VoorleesExpress is een samenwerking tussen de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en welzijnsorganisatie Wij Heemstede en helpt kinderen van 2 tot en met 8 jaar met een taalachterstand bij hun taalontwikkeling.

Ellen Toledo

Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij het gezin thuis om voor te lezen en actief aan de slag te gaan met lezen en taal. Samen met de ouders zorgt de VoorleesExpress ervoor dat taal en leesplezier een vaste plek krijgen in het gezin. Niemand minder dan de bekende tv-presentatrice Irene Moors gaf afgelopen vrijdag de aftrap van de VoorleesExpress in de koffiehoek van Plein1. Zij las peuters en kleuters voor uit het boek 'Een huis voor Harry', dat tijdens de Nationale Voorleesdagen is gekozen tot prentenboek van het jaar 2019.

De peuters van kinderopvang 'Op Stoom' en andere peuters en kleuters die met hun mama of papa waren gekomen, schaarden zich rond Irene Moors, toen zij het verhaal voorlas over de dikke kat Harry, die het liefst altijd binnen blijft. Maar als de vlinder Vera tikkertje met hem wil spelen, gaat hij met haar mee naar buiten en raakt hij de weg kwijt. Gelukkig vindt hij met hulp van andere katten toch zijn huis weer terug.

Als verrassing las Moors nog een kinderboek voor dat ze had meegenomen en vaak aan haar eigen kinderen voorlas: 'Het mooiste ei van de wereld', dat gaat over drie kippen die altijd kibbelen over wie de knapste is. Na het voorlezen werd de VoorleesExpress officieel geopend en overhandigde burgemeester Nienhuis een cadeau aan Roxane van Acker (directeur Bibliotheek Zuid-Kennemerland) en Annette Aukema (directeur Wij Heemstede). Na het uitpakken van het cadeau, waarbij ook de kinderen mochten helpen, kwam er een levensgrote banner te voorschijn met de tekst: 'Ieder verhaal begint met taal'.

Wie vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen met projectleider Els Boon van WIJ Heemstede via 06-14956731 of heemstede@voorleesexpress.nl.