• Isis zingt - Mooi - van Marco Borsato om geld in te zamelen

  Ellen Toledo
 • Isis met haar zelfgemaakte donatiebox

  Ellen Toledo
 • Isis zingt ook nog een liedje samen met haar klas

  Ellen Toledo
 • De juffen van de school doen ook een donatie

  Ellen Toledo
 • Isis met haar trotse moeder

  Ellen Toledo
 • Isis met haar zangcoach Meta Zeepvat

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Isis zingt 'Mooi' voor het goede doel

HEEMSTEDE Het was donderdag 27 juni groot feest voor kinderen en ouders op de Prinses Beatrixschool. Alle kinderen waren om twaalf uur vrij en om half vijf begon het eindfeest. Het thema van dit jaar is 'Hallo Wereld' en het eindfeest werd aan een goed doel gekoppeld.

Op 1 juni bleef Nederland massaal wakker tijdens 'De Nacht van het Kind'. Isis Huizinga (8) kwam op het idee om tijdens het eindfeest het lied 'Mooi' te zingen van Marco Borsato om geld in te zamelen voor 'De Nacht van het Kind' en hiermee KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind te steunen. Ze heeft een facebookpagina, een actiepagina en een donatiebox in elkaar geknutseld. "Haar streefbedrag is driehonderd euro, maar het liefst duizend", vertelt haar moeder trots. "Ze zit nu op honderdzeventig euro". Op het podium op het speelplein spreekt Isis de toehoorders toe. "Hallo allemaal, ik ga doneren voor kinderen die het slecht hebben, in een tehuis wonen of ziek zijn, in een ziekenhuis liggen en niet naar school kunnen. Daarom ga ik het lied 'Mooi' zingen en ik hoop dat ik veel geld zal inzamelen, ik hoop dat het gaat lukken".

Na een oorverdovend applaus wordt het muisstil en brengt Isis haar liedje ten gehore. Isis heeft ruim drie weken elke dag geoefend met Meta Zeepvat, haar zangcoach. Isis koos voor het liedje van Marco Borsato omdat ze het een mooi liedje vindt. "Ik dacht eerst dat het over dieren ging maar mijn moeder zei dat het over mensen gaat". Meta is super trots op Isis. "Ik vind je zo stoer, echt waar!" Voor wie Isis wil steunen in haar actie kan dit doen via haar eigen actiepagina www.nachtvanhetkind.nl/isis-zingt-voor-nacht-van-het-kind