• Eigen Foto

Jazzmiddag in De Krocht

ZANDVOORT In De Krocht (Grote Krocht 41) wordt zondag 18 februari van 14.30 tot 16.30 uur een jazzmiddag gehouden met een gastoptreden van Dennis Kivit. Toegangkaarten voor het concert zijn voor 15 euro te bestellen via www.jazzinzandvoort.nl. De resterende kaarten zijn aan de deur te koop.

De Hoofddorpse zanger Dennis Kivit studeerde op het Hilversums Conservatorium jazz-zang en -gitaar. Na het Conservatorium en de Kleinkunstacademie stond Kivit ambitieus in alle theaters van Nederland met Carré als hoogtepunt, hij kwam enkele malen op televisie en won zelfs prijzen. Op een gegeven moment kwam Kivit echter in een moeilijke periode terecht en veranderde zijn visie op zichzelf en de wereld. Hij maakte kennis met verlichting en meditatie. Kivit: ,,Ik leefde 'als monnik in Hoofddorp' waarbij ik mijn tuintje vol met vogels bewonderde en in duinen en parkjes ging wandelen - waarbij ik mezelf liefdevol ontmoette. En afstemde op mijn natuurlijke staat van zijn. Heerlijk alleen zijn". Deze verandering is zijn leven is terug te horen in de muziek die hij maakt. De innemende Hoofddorper zingt vanuit zijn hart. De mooiste Engelstalige popsongs als 'To make you feel my love', Nederlandstalige kleinkunstklassiekers als 'Telkens weer' en zijn mooie eigen liederen als 'Dit is wat het is...' en alles met een vleugje humor.

Naast Kivit wordt er deze middag gespeeld door pianist Karel Boehlee, drummer Hans van Oosterhout en Eric Timmermans op de contrabas.