• Spelers en kinderen hebben genoten van de clinic bij RCH Pinquins

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Jeugd traint mee in sportclinic bij RCH Pinguins

HEEMSTEDE Afgelopen zondag was er bij RCH-Pinguins aan de Ringvaartlaan een clinic voor de jeugd om kennis te maken met de honk- en softbalsport.

Ellen Toledo

De clinic werd gegeven door de spelers van het eerste team, onder begeleiding van hun coach. Voor materiaal werd gezorgd. In een circuit werden allerlei oefeningen aangeboden die gelinkt zijn aan onderdelen van de honk- en softbalsport. Op die manier konden de kinderen proeven en ervaren of de honk- of softbalsport iets voor hem of haar kan zijn. Honk- en softbal is een leuke en veelzijdige zomersport dus wat is er leuker om de hele zomer door buiten met je sport bezig te zijn, terwijl veel sporten een 'pauze' hebben tussen de twee seizoenen in.

Fokke Dijkstra (voorzitter RCH Pinguins): "De opkomst valt een beetje tegen, vorig jaar was het beter maar dat heeft misschien met het warme weer te maken". De moeder van Gabriella (10) kijkt vanaf een bankje in de zon naar haar dochter, die in het veld staat en meedoet met de clinic. "De vereniging spreekt me erg aan, het zijn allemaal aardige mensen. Ik ben hier voor het eerst en mijn dochter is aan het uitproberen of ze dit een leuke sport vindt. Ze doet al aan sport, ze rijdt paard en heeft gehockeyd, maar dat vond ze niet zo leuk", vertelt ze. "Het is misschien een idee om de volgende keer wat posters op te hangen bij scholen of de bibliotheek, zodat er meer bekendheid aan wordt gegeven", geeft ze als tip mee.

Luc Fliervoet (RCH Pinguins) vertelt: "We geven al zo'n drie, vier jaar clinics in de hoop de jeugd achter de computer weg te krijgen en het veld op te gaan. Deze clinic komt vanuit de spelers van het eerste team. De spelers willen graag hun steentje bijdragen in de vorm van een clinic voor de jeugd". RCH Pinguins heeft drie honkbalteams, twee dames softbalteams, drie heren softbalteams, een junior honkbalteam, een aspiranten softbalteam, een pupillen honkbalteam en een aspiranten honkbalteam. "Bij deze sport moet je goed kunnen nadenken. Het is een heel tactisch spelletje, je moet goed anticiperen, doordenken, analyseren, bekijken, sprinten, gooien en vangen. Het lijkt statisch maar er komt veel meer bij kijken", aldus Fliervoet.