• Daddy's Camp start met een fietstocht vanaf de Voorwegschool naar camping Vogelenzang

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Kampeerspektakel voor vaders

HEEMSTEDE Het is al sinds 2002 een traditie op de Voorwegschool dat alle papa's aan het eind van het schooljaar met hun kind een weekend gaan kamperen. De traditie geldt voor kinderen uit groep vier en wordt volledig georganiseerd door de papa's. Na het weekend wordt het stokje overgedragen aan de papa's die het jaar daarop hetzelfde op eigen wijze mogen organiseren. Op 23 en 24 juni was het weer zover en hadden zes vaders alles geregeld voor een fantastisch weekend op camping Vogelenzang.

Ellen Toledo

,,We zijn met zes vaders een aantal keer bij elkaar gekomen in een plaatselijk café in Heemstede en hebben daar onze plannen en ideeën uitgewerkt met als doelstelling het jaar ervoor te overtreffen", vertelt Rogier de Boer, een van de vaders. ,,Daddy's Camp is meer dan een weekend kamperen. Het staat voor veel plezier, fijne herinneringen en vooral de interactie tussen vader en kind". Alle papa's en kinderen dragen hetzelfde T-shirt met speciale opdruk.

Zaterdagochtend verzamelden de vaders en de (31) kinderen zich op het voorplein van de Voorwegschool. Na uitbundig uitgezwaaid te zijn door de moeders fietsten ze naar de camping in Vogelenzang, waar ze na een koffiestop rond 12.00 uur aankwamen. Na van een heerlijke lunch met pizza's genoten te hebben, werden de tenten voor de nacht opgezet. Omdat de taken vooraf goed verdeeld waren ging dat supersnel. Daarna was er tijd voor ontspanning en werden er allerlei sporten en spelletjes in teamverband gedaan. Aan het eind van de middag zorgde een goochelaar voor entertainment, die niet alleen de kinderen, maar ook de papa's van de ene in de andere verbazing liet vallen. Na al dat sporten en spelen in de buitenlucht was het tijd om de hongerige magen te stillen en werd er gesmuld van de barbecue. Toen de duisternis inviel werd er nog een spannend avondspel gespeeld met zaklampen en smokkelaars, waarna iedereen zijn tentje opzocht voor de nacht. De volgende ochtend na het ontbijt werd er terug gefietst naar de Voorwegschool, waar alle kinderen nog een ijsje kregen en daarna moe maar voldaan na een fantastisch weekend huiswaarts keerden.