• Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis (l) steekt de brandstapel aan

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis in brandweerpak

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis overhandigt de Playstation 4

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis controleert de lootjes

  Ellen Toledo

Kerstbomen gaan in vlammen op

HEEMSTEDE Volgens traditie was er vorige week woensdag, aan het begin van het nieuwe jaar, weer een kerstboomverbranding in Heemstede. In een aantal gemeentes, waaronder Zandvoort, was de verbranding afgelast in verband met de slechte weersverwachtingen. Gelukkig viel het in Heemstede mee en kon de kerstboomverbranding gewoon doorgaan, met goede voorzorgsmaatregelen van de brandweer.

Rond half zeven was het een gezellige drukte op en rondom de Vrijheidsdreef. Kinderen die kerstbomen hadden opgehaald en ingeleverd konden mooie prijsjes winnen. Voor elk exemplaar ontvingen zij twintig eurocent en een lootje. Burgemeester Astrid Nienhuis, gekleed in brandweerpak, verwelkomde de vele kinderen die zich rond het podium verzameld hadden met een high five. Daarna trok zij uit een melkbus van 3.500 lootjes de winnende nummertjes, met als hoofdprijs een Playstation 4.

Inmiddels was er door de brandweerlieden een enorme brandstapel gemaakt van ongeveer achttienhonderd kerstbomen. Na de prijsuitreiking werd de stapel aangestoken door de burgemeester, onder begeleiding van de brandweer. Leden van de jeugdbrandweer spoten met water langs de vuurzee om rondvliegende vonken te voorkomen. Tijdens de vuurzee was de hitte verzengend en veel toeschouwers verplaatsten zich een paar stappen terug achter de hekken. Muzikanten van het 'Klijn Örkest Heemstede' hadden zich ook naar een minder warme plek verplaatst en speelden vrolijke deuntjes. Ook was er een kraampje met gratis warme chocolademelk, die werd ingeschonken door de Vrienden van de Kinderboerderij.