• De kok van Pizzeria Azzurro, Essa Anwar en Paul Reder, bestuurslid van KHN Heemstede.

    Eigen Foto

KHN feliciteert Azzurro met 25 jaar lidmaatschap

HEEMSTEDE Koninklijke Horeca Nederland heeft vorige week Pizzeria Azzurro gefeliciteerd met het feit dat de horecaonderneming al 25 jaar lang lid is van de branchevereniging. Pizzeria Azzurro bestaat al sinds 1990 en eigenaar Essa Anwar staat al sinds dat jaar aan het roer. Paul Reder, bestuurslid van KHN Heemstede, kwam op bezoek om Essa Anwar te feliciteren met dit jubileum.

In 1990 nam Essa Anwar het Franse restaurant Chez Ferdinand over en toverde het om tot Pizzeria Azzurro. De zaken gingen vanaf het begin goed en in 1993 en in 1996 werd er daarom uitgebreid. Eerst kwam er in 1993 een serre aan de achterkant bij en in 1996 volgde opnieuw een verbouwing om de zaak groter te maken. Essa Anwar vindt het belangrijk om in beweging te blijven. ,,Iedere 3 tot 4 jaar passen we dingen aan. Zo blijven we onze zaak verbeteren en sluiten we aan bij de wensen van onze gasten. In 2019 willen we de inrichting helemaal veranderen. Het wordt heel mooi".

Essa Anwar stopte in 2000 al met het bezorgen van maaltijden. Hij laat zijn gerechten alleen nog afhalen in het restaurant. Anwar: ,,Het bezorgen verstoorde de gastvrijheid van de zittende gasten te veel. Ik draai met name op vaste gasten en die kwaliteit wilde ik blijven vasthouden". Anwar heeft geen problemen met het vinden van geschikt personeel; mede omdat zijn zoon in het restaurant werkt. Als trotse vader geniet hij daar echt van. ,,We zijn een goed team".