• Kleurrijke tafelen tijdens Pride at the Beach in Zandvoort.

    Wijnand Burger
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Kleurrijke Pride at the Beach

ZANDVOORT De wereldberoemde Pride Amsterdam, in de volksmond beter bekend als Gay Pride, maakt dit jaar voor de tweede keer een uitstapje naar 'Amsterdam Beach', ofwel Zandvoort. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2018 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda.

Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, in Zandvoort gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee. Met het heerlijk zonnige weer werd de afgelopen dagen volop genoten van diverse kleurrijke activiteiten, maar wie ook nog even de sfeer wil proeven, woensdag 1 augustus is er nog genoeg te doen. Zo is er vanaf 16.00 uur een waanzinnige Closing Party bij strandpaviljoen 23 Club Nautique. Om 22.00 uur wordt dit festijn afgesloten met vuurwerk op het strand. Om 19.00 uur wordt er verzameld op het zuidstrand in Zandvoort (ter hoogte van Boulevard Paulus Loot 23) voor strandpaviljoen Havana aan Zee voor de Dykes and Dogs Walk. Een wandeling voor lesbische dames met hun hond, maar ook andere mensen die mee willen lopen, met of zonder hond, zijn van harte welkom.

Op uitnodiging van het Zandvoorts Museum wordt de PopUp-ruimte in station Zandvoort aan Zee de hele zomer gebruikt (infiltration) om kunst te tonen in het kader van Pride at the Beach. De invulling en keuze van kunst en kunstenaars gebeurt naar een idee van Roze Kunstlijn. Dat is een jaarlijkse tentoonstelling binnen Kunstlijn Haarlem. Leonardo da Vinci zal ook hier een inspirerend thema zijn.