• Renata Jansen
  • Renata Jansen
  • Renata Jansen

Koningsspelen op het strand

BLOEMENDAAL Ongeveer 1500 leerlingen van veertien basisscholen uit de groepen 5 tot en met 8 uit de gemeenten Bloemendaal en Heemstede waren vrijdag 20 april naar het strand van Bloemendaal aan Zee gekomen voor de Koningsspelen. Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal gaf het startschot voor deze activiteiten.

Dit door Sport Support georganiseerde evenement kon dit jaar werkelijk onder prachtige weersomstandigheden worden gehouden. Voor zes paviljoenhouders was dit eigenlijk ook een beetje een strop. Zij hadden hun stuk strand van 9.00 tot 14.00 uur ter beschikking gesteld voor deze spelen. Daardoor konden zij nu met het prachtige weer geen badgasten ontvangen. En dat terwijl zij ook het strand kosteloos ter beschikking hadden gesteld. Sterker nog ook stroom en sanitaire voorzieningen waren ook kosteloos beschikbaar voor de organisatie.

Tim Joon van Sport Support vertelde dat het organiseren van deze Koningsspelen best een grote klus was. ,,Wij zijn hier met ongeveer 250 vrijwilligers actief. Daarnaast zijn er van de scholen bij iedere twintig kinderen twee begeleiders. Ook is de reddingsbrigade standby om daar waar nodig eerste hulp te verlenen. Van Sport Support zelf zijn hier acht vaste mensen aanwezig. De rest van de vrijwilligers komt van allerlei verenigingen die de spelletjes zoals volleybal, boemerang, golf en frisbee begeleiden. Dat gaat in de vorm van clinics. De organisatie is alleen mogelijk door naast de steun van de paviljoenhouders de financiële ondersteuning van drie organisaties: Gemeente Bloemendaal Samen, de J.C. Ruigrok Stichting en De Meerlanden."

Voordat de kinderen aan de spelletjes konden gaan beginnen, gaf burgemeester Roest eerst het startschot. Direct daarna dansten de leden van dansschool Jolein de koningsdans. Burgemeester Roest liet zich niet onbetuigd en probeerde met de soepele dansbewegingen mee te doen. Best wel lastig als je danspasjes van te voren niet kent.

Daarna verspreiden de kinderen zich over de zes locaties. Ondanks het mooie weer was zwemmen het enige wat helaas voor de kinderen in verband met de veiligheid niet toegestaan was.