• Eigen Foto

Koos Smedes presenteert poëziebundels bij Blokker

HEEMSTEDE Koos Smedes presenteert vrijdag 24 mei vanaf 15.00 uur twee poëziebundels bij boekhandel Blokker (Binnenweg 138), de bundels 'Verstrengeld in de liefde' en 'De wereld is een groot gedicht'. De presentatie is vrij toegankelijk.

De 87-jarige dichter en voormalig journalist zal meer vertellen over het ontstaan van zijn nieuwe bundels. Het bijzondere is dat hij een dichtbundel gemaakt heeft vanuit zijn 'jongere ik' en een vanuit zijn 'oudere ik'. Koos Smedes de jongere zet de vrouw als fenomeen op een voetstuk. Koos Smedes de oudere gaat over alles wat 'leeft en beleeft', zoals de auteur het verwoordt.

Koos Smedes is dichter en voormalig journalist. Hij noemt zich in zijn gedichtenbundels Koos de Oudere en Koos de Jongere. De Oudere bezingt de smart en de schoonheid van het leven. De Jongere valt keer op keer voor het fenomeen liefde. Zijn vorige bundel schreef hij onder de naam Koos Smedes de Oudere en heet De wereld is een groot gedicht. Ook deze bundel is uitgebracht bij uitgeverij Gopher. Koos Smedes was chef van de redactie toerisme van het toen zo andere Algemeen Dagblad. Hij ontving de Ridderorde en enkele andere onderscheidingen. Ook heeft hij zeven toeristische boeken op zijn naam staan.

Reserveren is gewenst en kan via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.