• Eigen Foto

Cornelis van Meurs exposeert in Pluspunt

ZANDVOORT In de ontvangstruimte van Pluspunt (Flemingstraat 55) is sinds deze week werk te zien van Cornelis van Meurs (1935). Deze kunstenaar is geboren in Beverwijk, maar woont sinds 2017 in Zandvoort. 

Van Meurs is ex-matroos, opperman huisschilder en lakspuiter. De Grafische school en 15 jaar Drukkerij Spaarnestad vormden zijn technische en fotografische ontwikkeling in illustratieve beeldmanipulatie. Daarna was hij 15 jaar creatief als glazenier glasbewerker bij glasatelier Kröder te Beverwijk.

Vanaf zijn kindertijd zijn tekenen en schilderen zijn grote passies. Van Meurs werd na zijn pensionering vrijwilliger bij werkgroep tentoonstellingen voor cultureel centrum De Cirkel te Heemskerk, werkte 15 jaar als boekenreparateur van de bibliotheek en is nog steeds illustrator en columnist in redactie van het Ouderen Contactblad Heemskerk.

Van Meurs raakte door een spieraandoening slecht ter been en werd daardoor op zekere hoogte hulpbehoevend. In het kader van langer zelfstandig wonen is hij in 2017 verhuisd naar Zandvoort om dichter bij familie te zijn. In een zoektocht naar aansluiting bij de gemeenschap heeft hij contact gezocht en gevonden bij Pluspunt - De Blauwe Tram. Van Meurs: "Ik begeleid nu in het ontmoetingscentrum als vrijwillig tekenleraar (oudere) kunstzinnige deelnemers bij het verbeteren van hun teken en schetskwaliteiten. Een speurtocht door karakteristiek Zandvoort leidde tot een serie tekeningen en aquarellen van de badplaats. Dit had positieve gevolgen voor zijn inburgering project. Ik teken graag portretten. Het Zandvoorts Museum heeft nu ook een aantal aquarellen in de collectie".

Website: cornelis-art.blogspot.com. Instagram en facebook.