• Eigen Foto

Heemsteedse Reddingsbrigade opent jubileumexpositie

HEEMSTEDE De Heemsteedse Reddingsbrigade bestaat 100 jaar en dat wordt onder andere gevierd met een jubileumexpositie in het Raadhuis. Deze tentoonstelling wordt woensdag 4 september geopend. Alle leden, oud-leden en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor de receptie die om 16.00 uur van start gaat.

Burgemeester Astrid Nienhuis, tevens beschermvrouwe van de HRB, opent de expositie om 16.30 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. In verband met de organisatie wordt verzocht om vooraf aan te melden via www.heemsteedsereddingsbrigade.nl/jubileum. Hier staat ook meer informatie over andere jubileumactiviteiten, zoals de jubileumdag op 14 september en een onderwaterhockeyevenement op 12 oktober.

Zaterdag 12 oktober wordt een hele bijzondere happening, want de Reddingsbrigade gaat een recordpoging doen voor Guinness World Records. De vereniging doet een gooi naar het record voor het grootste aantal deelnemers voor een demonstratie-wedstrijd onderwaterhockey. De recordpoging wordt tussen 18.30 en 21.00 uur gedaan in het zwembad van SportPlaza Groenendaal en wie nog mee wil doen (minimumleeftijd 12 jaar), kan zich aanmelden via owh@heemsteedsereddingsbrigade.nl. Deelname is gratis. Iedere speler zal minimaal 10 minuten spelen tegen spelers van ongeveer gelijk niveau. Wie aan de recordpoging meedoet, is 's avonds welkom op een feest om de geslaagde recordpoging te vieren. Mocht dat niet gelukt zijn, dan is er een bijeenkomst om het verdriet gezamenlijk te verwerken. Behalve spelers, zijn er ook nog andere mensen nodig die met de organisatie van de recordpoging willen helpen, bijvoorbeeld tijdwaarnemers en scheidsrechters.

De jubileumtentoonstelling is nog de rest van de maand te bezoeken in het raadhuis. Kijk voor meer informatie over de jubileumactiviteiten op www.heemsteedsereddingsbrigade.nl/jubileum.