• Eigen Foto

Lezing over cultuur in Amsterdam in tijd van Rembrandt

HEEMSTEDE Wij Heemstede heeft de komende week een aantal activiteiten op het programma staan, waaronder twee lezingen en een filmavond in De Luifel (Herenweg 96). Dinsdag 19 november geeft Flip Hamman vanaf 13.30 uur in De Luifel de lezing over de cultuur in Amsterdam in de tijd van Rembrandt.

Als Rembrandt in 1631 van Leiden naar Amsterdam gaat, treft hij een in alle opzichten bruisende stad. Een groot aantal kunstenaars manifesteert zich met werk van hoge kwaliteit, beeldende kunstenaars, schrijvers, dichters. De boekproductie is nergens groter dan in Amsterdam, het eerste stenen theater zal binnen enkele jaren de deuren openen. P.C. Hooft en Joost van den Vondel zijn bekende Amsterdammers. Over het literaire leven in het Amsterdam van de eerste helft van de Gouden Eeuw zal Flip Hammann, Neerlandicus, aan de hand van vele plaatjes en enkele 17e eeuwse teksten deze lezing houden. Deelname aan de lezing kost 5 euro.

Reserveren voor de activiteiten kan via 023-5483828 of wijheemstede.nl. Hier is ook het volledige programma van komende week te vinden.