• Team Sportservice

Leerlingen HBM sportief de zomer in

HEEMSTEDE Team Sportservice de week voor de zomervakantie diverse sportactiviteiten op en met HBM georganiseerd. Leerlingen uit de derde klas maakten maandag 1 juli kennis met SUp, dinsdag 2 juli heeft de brugklas een clinic kickboksen gevolgd en de tweede klas heeft woensdag 3 juli een les van (S)Cool on Wheels gehad.

Sup, ofwel Stand Up Paddle, is jezelf staand voortbewegen over het wateroppervlak op een board met een lange peddel. Deze van oorsprong uit Hawaï afkomstige sport is ook in Nederland een steeds sneller groeiende watersport aan het worden. Dit is ook niet wonderlijk wanneer je bedenkt dat de sport beoefend kan worden op zee, rivieren, kanalen, sloten en meren, en Nederland voor ruim 18 procent bestaat uit water. Team Sportservice wilde daarom ook de jongeren van klas 3 kennis laten maken met deze beweegactiviteit. De clinic is aangeboden door Free Movement Sports. Deze sport is goed voor de conditie en spieren; goed op recreatief niveau te beoefenen, maar kan ook in competitieverband worden gedaan. De leerlingen hebben het als zeer leuk ervaren; lekker fysiek bezig zijn en ook nog lol met elkaar hebben.

Leerlingen uit de brugklas hebben outdoor kickboksen gedaan; Leraar Nick had een mooie combinatie van de technische vaardigheden van kickboksen, respect voor elkaar (en dus ook nooit buiten de sportschool inzetten) en leuke wedstrijdjes. De leerlingen hebben veel geleerd; één leerling was al meteen weer zo enthousiast dat hij weer op kickboksen wil.

Ook dit jaar hebben de leerlingen uit klas 2 de voorlichting van (S)Cool on Wheels gehad, waarbij een docent jongeren liet zien hoe het is om een handicap te hebben. Ze ervaarden zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gingen met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Vooraf aan het praktijkgedeelte werd een theorieles gegeven, waar de docent over zijn handicap heeft verteld, indrukwekkende voorbeelden heeft gegeven en interessante filmpjes heeft getoond. Aan de hand daar van zijn de leerlingen met elkaar in discussie gegaan over hoe het is om met een beperking te leven.

De school heeft zelf ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals bubble voetbal en trefbal.