• Annemiek Cornelissen

Lekker sporten op GGZ terrein

BENNEBROEK Bij GGZ Ingeest in Bennebroek was woensdag 25 oktober een sportinstuif voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze activiteit werd gehouden van 14.00 tot 17.00 uur bij de Fit-inn op het GGZ terrein en stond onder leiding van de buurtsportcoachen van Sportsupport. Een groot aantal kinderen was van de partij en het werd een sportieve en bovenal heel gezellige middag.

De sportinstuif was bedoeld voor kinderen uit Bennebroek, Heemstede en Bloemendaal. Zij kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld onder professionele begeleiding. Er was een doorschuifsysteem, zodat de kinderen diverse takken van sport konden ervaren. Zo werden er workouts knotshockey, dans en bewegen, roeien, voetbal, spinning en fitness gegeven. Verder konden de kinderen meedoen aan een gezondheidsquiz. Tussen het sporten en bewegen door kregen zij limonade en fruit.

De kinderen konden gebracht worden, maar de ouders mochten ook blijven. De aanwezige ouders hadden er veel plezier in om een kijkje te nemen. Het enthousiasme van de kinderen werkte aanstekelijk en sommige ouders gingen meedoen en stapten ook op een spinningfiets. Jongeren broertjes en zusjes konden heerlijk rondkijken en rennen, want de locatie van Fit-inn is een groot Eldorado voor de liefhebbers. Volgens buurtsportcoach Paul de Bree kennen veel mensen de locatie niet. ,,Het biedt de ultieme gelegenheid om heel laagdrempelig en voor een heel lage prijs te komen sporten of fitnessen. Er staat prima apparatuur. Daarom zijn we blij dat we als Sportsupport hier deze middag mochten geven. Zo snijdt het mes eigenlijk aan twee kanten. Wij kunnen iets leuks doen voor de jeugd en de ouders maken kennis met de locatie".

De dochter van Paul de Bree, Beau de Bree, was als stagiaire aanwezig en gaf een workshop dansen en bewegen. Als student aan de CIOS wist ze de kinderen met haar positieve inbreng zeker te enthousiasmeren.