• Eigen Foto

Lezing over logica van het geluk in Oude Kerk

HEEMSTEDE Mo Gawdat komt donderdag 13 juni op bezoek in de Oude Kerk (Wilhelminaplein) om daar een Engelstalige lezing te geven over zijn boek 'De logica van geluk'. Het doel van de auteur is om met zijn boek 10 miljoen mensen gelukkig te maken. De lezing gaat om 20.00 uur van start.

Gawdat was gezond, extreem rijk en succesvol, maar hij voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische 'dromenfabriek' Google besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat - telkens weer.

Mo's zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Gawdat een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden. Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek.

Deze lezing is georganiseerd door boekhandel Blokker in samenwerking met Protestantse Gemeente Heemstede en Sonja Dippel. Deelname kost 10 euro en aanmelden kan via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.