• Archief

Dag van de dialoog in de bibliotheek

HEEMSTEDE Hoe voelt thuis voor jou? Ervaar je dat binnenshuis of buitenshuis? In je eigen land, stad, wijk of buurt? Wie benieuwd is wat het woord 'thuis' voor andere mensen betekent en er graag ook de eigen gedachten en gevoelens over kwijt wil, kan hier zaterdag 9 november over van gedachten wisselen in de bibliotheek aan het Julianaplein 1. Daar wordt van 11.00 tot 13.00 uur de Dag van de Dialoog gehouden.

Dat wordt gedaan in vier gespreksrondes: voorstellen (kennismaken), vertellen (ervaringen delen), verbeelden (dromen) en verwezenlijken (doen). Aan tafel zitten ongeveer zeven a acht deelnemers en een ervaren gesprekbegeleider. De ervaring leert, dat het meedoen aan een dialoogtafel voor alle deelnemers mooie inzichten oplevert over zichzelf en de ander, zodat we samen de wijk en de stad kleur kunnen geven.

De Dialoog is een maatschappelijk initiatief van Haarlem in Dialoog in samenwerking met de Bibliotheek Heemstede, het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Kleurrijk Haarlem. Het sluit aan op een landelijke beweging die in Rotterdam is begonnen, na de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001.

Dit jaar doen meer dan honderd Nederlandse gemeenten aan de Week van de Dialoog mee, die van 4 tot en met 10 november wordt georganiseerd. Een unieke traditie die sinds 2002 elk jaar in november wordt gehouden. Het doel is vooral elkaar ontmoeten, inspireren en het bevorderen van meer onderling begrip.

Meer informatie over het initiatief is te vinden op www,haarlemindialoog.nl of www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Frank Wolff: frankwolff@systemischwerk.com of 06-41945852.