• Pexels - Rovenimages.com

Vuurwerkverbod in Heemstede van de baan

HEEMSTEDE In de gemeenteraad is vorige week unaniem besloten dat er geen uitbreiding komt van het huidige vuurwerkbeleid. De petitie, die door meer dan 200 mensen ondertekend is, voor een vuurwerkverbod in Heemstede heeft niets uitgemaakt. Geen enkele partij zag iets in de petitie.

MAATSCHAPPELIJK GESPREK Alle partijen waren het er over eens dat het burgerinitiatief niet uitlegbaar en daarom niet uitvoerbaar is. Ook geven zij aan dat er weinig overlast en klachten zijn in Heemstede. Wel zien zowel GroenLinks als PvdA wat in een maatschappelijk gesprek met de samenleving over het afsteken van vuurwerk. 

VUURWERKVRIJ In Heemstede zijn er al een aantal vuurwerkvrije zones. Dat zijn gebieden rondom de kinderboerderij en rondom gebouwen met rieten daken. Ook is het mogelijk om een vuurwerkvrije straat aan te vragen bij de gemeente. Dat is volgens burgemeester Nienhuis nog niet gebeurd. Dit zegt volgens het college ook wat over het draagvlak van de petitie. 

Het onderwerp komt volgend jaar weer op de agenda van de gemeenteraad. Er wordt dan gepraat over hoe oud en nieuw invulling te geven binnen de gemeente.