• Archief

Mamacafé bij Oosteinde over apps voor kinderen

BENNEBROEK Kleine kinderen swipen al geroutineerd naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar zijn deze apps en filmpjes wel zo goed voor ze? Tijdens het Mamacafé van woensdag 3 april wordt gepraat over mediaopvoeding en ook kunnen vragen hierover gesteld worden. Dit Mamacafé is eenmalig in de binnenspeeltuin van Tuincentrum De Oosteinde (Zandlaan 22), in plaats van in de bibliotheek. Het Mamacafé vindt plaats tussen 10.00 en 11.30 uur en de entree is gratis. Uiteraard zijn kinderen ook welkom.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de smartphone of tablet. Ze vermaken zich daar uren mee! Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen.

Tijdens deze ochtend wordt met elkaar bekeken wat goede apps zijn en leuke spelletjes voor kleintjes. De mediacoach van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland laat ze allemaal zien en beantwoordt vragen. Hoe praat je met je kinderen over spelletjes en de reclame die omhoog komt? Hoe bescherm je je kind tegen ongewenste beelden? En hoe vind je eigenlijk een goede app voor je kind? Wie een tablet heeft kan deze meenemen, zodat de apps gelijk uigeprobeerd kunnnen worden.