• Ellen Toledo

Mamacafé Heemstede geopend

HEEMSTEDE Elke tweede vrijdag van de maand, van 10.00 tot 11.30 uur, is er in de bibliotheek, gevestigd aan het Julianaplein, het Mamacafé; een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook de baby's en peuters van harte welkom zijn. Vrijdag 10 november werd de feestelijke opening van het Mamacafé verricht door wethouder Christa Kuiper.

Roxane van Acker, directeur van bibliotheek Zuid-Kennemerland heet de aanwezigen van harte welkom. Zij vertelt het fijn te vinden dat tijdens de verbouwing van de bibliotheek het toch mogelijk wordt gemaakt om activiteiten te organiseren. Hierna geeft zij het woord aan wethouder Christa Kuipe,r die na een korte toespraak de officiële opening verricht.

Op deze tweede editie van het Mamacafé is het onderwerp 'Feest'. De peuters of baby's mogen met mama (of papa) een kerstfoto laten maken door een echte fotograaf. Op deze feestelijke ochtend zijn er slagroomsoesjes, koffie, thee en limonade klaargezet.

Marjan Paarlberg van het CJG: ,,Tijdens een van mijn huisbezoeken vertelde de moeder van de acht weken oude Chloé mij, dat ze graag met andere jonge moeders in contact zou komen. Ik heb haar toen aangeraden om eens naar het Mamacafé te gaan". En vandaag is Chloé met haar mama aanwezig. Martha ter Heijen, vestigingsmanager bibliotheek Heemstede. ,,Als je baby ongeveer drie maanden oud is, kun je van de gemeente een waardebon krijgen voor het BoekStartkoffertje. Ga met de waardebon naar de bibliotheek, maak je baby lid en ontvang gratis het BoekStartkoffertje. In de BoekStarthoek kun je bekijken welke nieuwe boekjes jij voor je baby kan ontdekken. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Er kan dus niet vroeg genoeg begonnen worden met voorlezen".

Tijdens de Mamacafés spreken moeders en vaders met elkaar over kinderen, over de peuterpuberteit, de combinatie kinderen en handige tips bij het opvoeden".