• Ellen Toledo

Mamacafé officieel geopend

BENNEBROEK Elke eerste woensdag van de maand is er tussen 10.00 en 11.30 uur in de ontmoetingsruimte van het Centraal Servicepunt Bennebroek een Mamacafé; een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij baby's en peuters ook van harte welkom zijn. Op een ongedwongen manier wordt met elkaar gesproken over kinderen, opvoedvragen en maandelijks wordt een thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht. Dit thema wordt verzorgd door CJG Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal, IKC de Franciscus of door de bibliotheek.

Woensdag 1 november wordt de officiële opening van het Mamacafé verricht. Nadat Roxane van Acker, directeur van Bibliotheek Zuid-Kennemerland de aanwezigen welkom heeft geheten, geeft zij het woord aan wethouder Ton van Rijnberk, die de officiële opening van het Mamacafé verricht. Na een korte toespraak, wenst hij de aanwezige moeders veel succes met hun ouderschap. Hij geeft aan het Mamacafé een uitstekende manier te vinden voor jonge ouders om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

Op deze derde editie van het Mamacafé is het onderwerp 'Feest'. In het kader hiervan mogen de peuters of baby's met mama (of papa) een kerstfoto laten maken en wordt er een fotoshoot gemaakt door een echte fotograaf. Leuk om bijvoorbeeld als kerstkaart te gebruiken. Op deze feestelijke ochtend zijn er lekkere koekjes en koffie, thee en limonade klaargezet. Op de vraag van Roxane wat de kindjes nou echt feest vinden, wordt als eerste ,,verjaardag" geroepen. ,,Vooral omdat er dan cadeautjes en versieringen zijn". Ook het Sinterklaasfeest met zwarte pieten, pepernoten en snoepjes wordt echt als een feest gezien door de kindjes.

Loop binnen tussen 10.00 en 11.30 uur, het is niet nodig tevoren aan te melden en natuurlijk ook voor papa's toegankelijk. Bibliotheek Bennebroek is gevestigd aan de Kerklaan 6.