• Mathilde Santing zorgt ervoor dat de kerk in de kerststemming komt.

    Eigen Foto

Mathilde Santing in de Oude Kerk

HEEMSTEDE Wie vast in de kerststemming wil komen, kan zaterdag 8 december vanaf 20.15 uur in de Oude Kerk (Wilhelminaplein 12) terecht voor het programma 'Happy Holidays' van Mathilde Santing. Kaarten voor deze voorstelling zijn nog voor 19,50 euro te bestellen via www.podiaheemstede.nl.

In de donkere dagen voor Kerstmis straalt sinds een paar jaar een heldere ster: Mathilde Santing. Haar liefde voor het klassieke Amerikaanse liedrepertoire leidde tot een prachtig en veelgeroemd album met hartverwarmende kerstklassiekers. Tijdens dit concert zingt Santing haar lievelingsliedjes, nummers als 'Have Yourself a Merry Little Christmas', 'Winter Wonderland', 'Joni Mitchells River' en 'Blue Christmas' van Elvis.
De warme stem van Mathilde Santing lijkt met de jaren alleen maar mooier te worden. Dit concert vol sfeervolle classics van onder anderen Bing Crosby, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald is dan ook een waar kerstcadeau voor iedere muziekliefhebber. Daarnaast is er onder haar kerstboom ook ruimte voor verstilling, en vraagt ze zich af: 'we zijn allemaal online en connected, maar zijn we nog wel verbonden met dat symbool van onschuld in Zijn kribbe?'
Santing klinkt voller, rijker en dieper dan ooit te tevoren, en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Gedurende haar carrière won ze drie Edisons en een Gouden Harp, en had ze grote hits met bijvoorbeeld Beautiful People en Wonderful Life. Ook zingt ze Nederlandstalige nummers als Appels op de tafelsprei (met een videoclip van Erwin Olaf) en Inspiratie (uit de musical Joe) - muziek die veel Nederlanders diept raakt. Haar oeuvre levert Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op: ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.